Vår promenadbok

Våra barnböcker

Vår reseguide

Vår dressyrhandbok

Sköna, gröna promenader i Stockholm

av Monica Malmcrantz Ramfelt


Följ med på sköna, gröna promenader i Stockholm på bilfria gågator, i grönskande parker och längs alla fina kajer med vattenblänk i fokus!

          Känn historiens vingslag och ta del av historiska tillbakablickar som följer i promenadens spår! Njut av en stunds avkoppling på trivsamma caféer och restauranger i härlig miljö! I parkerna ligger de inbäddade i lummig grönska. Längs stränderna guppar båtar med förtäring ombord och såväl här som på båtbryggornas serveringar är sjöutsikten gratis. Ta för dig av Stockholms goda och ta en promenad – men inte var som helst!

Utgiven första gången 2011, därefter 2012, 2013, 2014 och 2015, ISBN 9789163390654

Beställ här » ( ange adress, antal och titel/titlar )

Pris: 148 kr inkl porto och moms

Det är jag som är Jonatan

av Camilla Ramfelt McCarthy


Lär känna Jonatan, en helt vanlig liten kille som bor i en helt vanlig liten stad med sin helt vanliga familj. Och det är just det som är så roligt - att det händer så mycket kul och spännade saker i en så vanlig killes vanliga liv.

          Boken som är den första i serien om Jonatan, vänder sig till barn mellan 6 och 9 år. Men det stora antalet tydliga färgillustrationer hjälper även mindre barn att följa med i berättelsen. Då Jonatan inte känns som en sagofigur kan barnen lätt identifiera sig med honom och leva sig in i handlingen. Det är nämligen främst karaktärerna runt omkring Jonatan som gör boken så spännande och rolig.

Utgiven  2002, ISBN 9789197169462

Köp din bok här » ( ange adress, antal och titel/titlar )

Pris: 100 kr inkl porto och moms

Det spökar hos Jonatan

av Camilla Ramfelt McCarthy


Efter succén med debuten "Det är jag som är Jonatan" släpper nu Camilla Ramfelt McCarthy den andra boken i serien om 8-årige Jonatan Eklund. I uppföljaren "Det spökar hos Jonatan" tas läsaren med på nya roliga och spännande äventyr.

         De tongivande karaktärerna från debuten finns naturligtvis med, så som bästisen Adam, elakingen Åke och retsamma lillasyrran Linnea. Men det finns också en rad nya personligheter som gör entré. Arga Stinsen som får tag i Jonatan på det förbjudna godsvagnsområdet och ärkebusen Enarmade Ivan som plötsligt hoppar ut ur den stora Eken, är bara två exempel. En annan ny bekantskap är spöket som Jonatan och Adam råkar ut för en väldigt mörk kväll...

Utgiven  2003, ISBN 9789197169417

Köp din bok här » ( ange adress, antal och titel/titlar )

Pris: 100 kr inkl porto och moms

Mina smultronställen längs Europas motorvägar

av Monica Malmcrantz Ramfelt


Europa gömmer på en hel mängd små idylliska städer och byar som bara väntar på att få ta emot trötta och hungriga bilister med upptäckarglädje. Men var finns dessa pärlor? Längs två motorvägssträckor mellan Danmark och Spanien har ett 50-tal smultronställen valts ut med omsorg. Alla ligger inom bekvämt räckhåll från motorvägen och erbjuder en underbar miljö med tillgång till trivsamma hotell, restauranger och intressanta sevärdheter. Dessutom ges tips på trevliga utflykter med än fler smultronställen på småvägar parallellt med huvudstråken.

          Boken ger en värdefull vägledning med kartor, färdbeskrivningar samt information om de utvalda orterna på ett engagerande och lättsamt sätt.

Utgiven 2001, ISBN 9789163105753


Beställ här » ( ange adress, antal och titel/titlar )

Pris: 148 kr inkl porto och moms

Från lätt till svår klass

av Equipageredaktionen


Tillhör du den skaran ryttare som strävar, längtar och tålmodigt väntar på det eftertraktade finstämda sam­spelet som uppstår just det ögonblicket då kommunikationen mellan dig och din häst är fullkomligt? När det känns som om du och hästen dansar fram, i takt och i total samhörighet – eller med andra ord – kommer till ridning.

         Från lätt till svår klass tar dig med i dressyren ända från grunden upp till dom högsta skolorna. Några av Sveriges allra främsta ryttare och instruktörer visar och förklarar rörelser och moment inom dressyrens alla nivåer, på ett instruktivt, inspirerande och lättläst sätt. Serien har publicerats i Equipage under åren som gått men på våra läsares begäran har vi nu samlat alla avsnitt under ett och samma tak – och dom tål att upprepas!

Utgiven  2008, ISBN 91-971694-3-9

Köp din bok här » ( ange adress, antal och titel/titlar )

Pris: 100 kr inkl porto och moms

Ett litet smakprov…

COPYRIGHT © 2020  Månskara Media AB